Брзе контакт информације

Пронађите лако најбољи начин да нас контактирате.

icon_widget_image Ponedeljak - Petak: 08:00 - 16:00; icon_widget_image BAŠAIDSKI DRUM 62, 23300 Kikinda icon_widget_image (0230) 422-640 icon_widget_image office@toza.co.rs prodaja@toza.co.rs

Тоза Марковиц

Симпозијум”ТЕРРА”

“ТОЗА МАРКОВИЋ” је од 1981. године домаћин и покровитељ Међународног симпозијума скулптуре “Терра”, јединствене вајарске колоније у свету. Врхунски уметници, скоро 30 година, имају шансу да своју креативност изражавају у простору старе циглане и црепане, које потичу из 1905. године. Објекти се налазе у оквиру старог круга Тозе Марковића, а уметници који су до сада имали прилике да стварају на овом месту остају опчињени његовим духом, из кога зрачи посебна енергија.

Симпозијум се одржава сваке године од 1. до 31. јула и на њему учествује од шест до осам уметника. Обавеза уметника је да колонији оставе једну монументалну скулптуру, као и две скулптуре галеријског формата. До сада је на симпозијуму учествовало преко 130 вајара из 25 земаља широм света, што овој манифестацији даје посебну важност.

Чињеница да уметницима пружа могућност рада на монументалном нивоу је једна од кључних, који чине Симпозијум толико посебним, а то не би било могуће без подршке “Тозе Марковић”, која је претворила део свог некадашњег производног простора у праву уметничку колонију, а уметницима дала највећи поклон – слободу неометаног стварања.

Пост а Цоммент